Completed in 2016, this Operations Centre project involved conversion of a former manufacturing facility into new office headquarters for Milton Hydro Distribution. The headquarters consolidated Utilities staff from multiple locations.

The functionality of the building was designed with employees in mind. +VG provided contemporary office design including flexible office spaces and furnishings that provide employees with a safe, healthy and fully accessible environment. Program space included specialized offices, as well as a 59,000 ft² warehouse/garage (which can also be used as a post-disaster facility) and HazMat storage.

Designed with future expansion in mind, the new offices are technologically smart and include innovative energy management and LEED design principles. The new facility is eco-friendly with a low operating cost.

+VG was responsible for planning, design and implementation, as well as FF&E management. The project involved collaborative design leadership as well as presentations to Council, senior management and staff. +VG interfaced with Project Management, and Authorities Having Jurisdiction (including securing all municipal and regional permits). The project was completed using Fast-Track scheduling without disrupting ongoing office functions.

LOCATION

Milton, Ontario

CLIENT

Milton Hydro Distribution

COMPLETED

2016

SIZE

59,000 ft²

SERVICES

Renovation