Dining area with perimeter windows of Niagara Falls, wood columns and glass ceiling and wall feature

Table Rock Restaurant & Retail Store

This redevelopment project is intended to modernize and refresh Table Rock Centre, enhancing a flagship location that supports and advances Niagara Parks Commission’s (NPC) vision and acts as a welcome centre to Niagara Parks while offering a variety of products, services and experiences that appeal to NPC’s broad range of visitors.

The project will renew and differentiate the culinary, retail and attraction experiences within Table Rock Centre, as well as generate a significant rate of return on NPC’s capital re-investment and grow revenues at Table Rock Centre to contribute to Niagara Parks self-sustaining operations.

The Table Rock Centre consists of two buildings connected by an indoor concourse area. The north side of the building, originally constructed in 1926, houses on the main floor a retail store, Welcome Centre, Journey Behind the Falls attraction and additional visitor amenities. The upper level contains the Niagara’s Fury attraction and retail store, a Welcome Centre, Retail Shop, Horseshoe Landing Patio and the Grand Hall viewing area. A new Bistro will be incorporated.

The south building, constructed in 1974, offers quick serve culinary outlets as well as a retail store and visitor amenities. The second-floor houses NPC’s full-service restaurant, Elements on the Falls which overlooks the Horseshoe Falls and the upper Niagara River.

LOCATION

Niagara Falls, Ontario

CLIENT

Niagara Parks Commission

COMPLETED

2020

SIZE

120,000 ft²

SERVICES

Renovation/Redevelopment

PHOTOGRAPHY

David Lasker


Dining room with leather banquet and colourful pop art on left, central fireplace, and champagne feature wall and additional seating on right

BlueBlood Steakhouse, Casa Loma

In 2014, Liberty Entertainment Group entered into a lease agreement with the City of Toronto to operate Casa Loma, one of Toronto’s most prominent heritage tourist attractions.

+VG assisted Liberty in securing Heritage Preservation Services approval for several important programming initiatives. One such initiative is the design of a new fine-dining steakhouse within the historically significant Billiard Room, Smoking Room and Oak Room.

The project entailed restoration of significant components of the rooms, new ‘reversible’ installations including a cocktail bar and ice bar as well as a new finishing kitchen, LULA Elevator serving the kitchen from the basement, new kitchen exhaust with economizer and washroom renovations. While the client provided the theming and interior design of the restaurant, +VG prepared Heritage Impact Assessment Statement, prepared permit drawings and coordinated with the client’s engineering team.

LOCATION

Toronto, Ontario

CLIENT

Liberty Entertainment Group

COMPLETED

2017

SIZE

2,800 ft²

SERVICES

Renovation & Restoration

PHOTOGRAPHY

Paula Wilson Photography


View of glazed back of building elevation with pathways leading to green lawn at dusk

York Regional Police Association (YRPA) New Office & Facility Clubhouse

The new office and clubhouse facility at 63 Eric T. Smith Way in Aurora offers YRPA and its members a new contemporary facility with office space for the association’s growing staff complement as well as additional rentable office spaces for suitable tenants. The facility also includes a new private member social space and a separate event space.

The two-storey building presents an elegant, contemporary expression upon approach. The first storey is clad in Eramosa limestone (quarried locally in Wiarton) with large storefront openings into the Credit Union space. The second floor is open and transparent with large expanses of glass accented by translucent glass and aluminum panels. All office areas are provided with operable windows to allow for natural ventilation during the spring and fall seasons. The north side of the building is crowned with a gently sloping standing seam metal roof interrupted by a two-storey entry lobby atrium of curtain wall glass. A continuous ribbon of clerestorey windows allow natural light into the north side tenant spaces.

The rear south facing façade is accented by a rhythm of stone piers with wood beams and soffits which define a continuous terrace that provides both open air trellis and covered outdoor spaces. The member terrace is punctuated at the west end by a stone clad fireplace. The terrace opens directly off the member dining and games rooms offering outdoor dining and lounge areas.

LOCATION

Aurora, Ontario

CLIENT

York Regional Police Association

COMPLETED

2021

SIZE

35,962 ft²

SERVICES

New Construction


Square blue tiled bar with stools, wood slat wall and ceiling feature with large white wood framed windows and blue lounge seating

Royal Canadian Yacht Club City Club

+VG were retained by the Royal Canadian Yacht Club to carry out renovations to the clubs’ two clubhouses, the City Club located downtown Toronto and the Island Club, located on Toronto Island.

The City clubhouse is heavily used during the winter months and provides fitness rooms, indoor pool, racket sports, locker facilities and dining/bar amenities. The renovations involved creation of a new open, flexible and contemporary bistro dining and bar space to replace the existing banquet room on the main floor and extensive updating of the men’s and women’s locker areas and the creation of a new ‘family’ change room to address the changing club demographics. The renovated areas comprised approximately 6,700 ft².

LOCATION

Toronto, Ontario

CLIENT

Royal Canadian Yacht Club

COMPLETED

2018

SIZE

6,700 ft²

SERVICES

Renovation

PHOTOGRAPHY

David Whittaker
Dave Rempel


Clubhouse with covered patio and second storey balcony overlooking landscaped lawn with trees and CN Tower in background

Royal Canadian Yacht Club Island Club

+VG were retained by the Royal Canadian Yacht Club to carry out renovations to the clubs’ two clubhouses, the City Club located downtown Toronto and the Island Club, located on Toronto Island.

The historic Island clubhouse (circa 1919) is the home base for the sailing members of the club and is heavily used during the summer months. The clubhouse is predominantly used by members for ‘apres’ sailing dining and socializing. The upper floor banquet space is booked extensively for weddings and receptions. The project involved the restoration of the building exterior, provision of a new elevator serving the inaccessible upper floor, new main floor member washroom facilities and the creation of a new city-facing bar/bistro/dining area. The renovated areas comprised approximately 10,350 ft² not including outdoor verandah areas that were also restored.

LOCATION

Toronto Island, Ontario

CLIENT

Royal Canadian Yacht Club

COMPLETED

2018

SIZE

10,350 ft²

SERVICES

Renovation

PHOTOGRAPHY

Dave Rempel


Dining room with grey leather banquet with stone feature wall, and wood columns

Oshawa Golf & Curling Club

The project involved various renovation scopes to refresh the private clubhouse that was last renovated in the early 1990’s.

The project entailed:

  • Recladding most of the building exterior except for the curling rink
  • Renovation and reorganization of the member social areas and pro-shop that improved circulation as well as providing a new contemporary bistro dining and bar area
  • Renovation of the locker area and associated shower and washroom spaces including new wood lockers, new plumbing fixtures and finishes throughout.

The reorganization of the ground floor level provided much improved access to outdoor patio areas for members and guests while offering pro-shop staff with direct visual access to the first tee and staging areas.

The renovations were scheduled to minimize impact to the club by staging work to begin on the exterior work during the fall months and interior renovations occurring during the winter. The project was completed for the new golf season. The contractor mobilized on site in September 2016 and the interior areas were completed in May 2017.

LOCATION

Oshawa, Ontario

CLIENT

Oshawa Golf & Curling Club

COMPLETED

2017

SIZE

48,112 ft² (Overall Building)
13,780 ft² (Renovation Area)

SERVICES

Renovation

PHOTOGRAPHY

David Whittaker


Outdoor patio seating with landscaping looking through to glazed of dining lounge

Cataraqui Golf & Country Club

The project involves an extensive renovation and a 3,000 ft² addition to the main floor of the existing clubhouse.

The existing clubhouse was constructed in the early 1970’s and the main goal was to completely refit the golf lounge and locker facilities. The golf lounge includes full food and beverage service with a curling lounge, administration offices, and event spaces on the second floor.

Renovation of 7,400 ft² provides expanded locker rooms and associated washroom areas, including new larger lockers; towel and grooming stations; and increased shower facilities, including barrier-free accessible shower stalls in each locker area. The new golf lounge includes a curved bar, double-sided fireplace, and a variety of seating areas for both casual après-golf gatherings and more formal dining.

LOCATION

Kingston, Ontario

CLIENT

Cataraqui Golf & Country Club

COMPLETED

2011

SIZE

7,400 ft² (Renovation Area)
3,000 ft² (Addition)

SERVICES

Renovation & Addition

PHOTOGRAPHY

David Bell


View of historic brick facade and entrance from garden and curved drop off driveway

Hamilton Golf & Country Club

Hamilton Golf and Country Club retained +VG to design a comprehensive master plan and renovation of the existing historic clubhouse.

The original clubhouse was constructed circa 1924 and retained much of its original fabric. The project involved the redevelopment of the building to provide contemporary member and event space, including newly configured locker rooms for men and women, new kitchen facilities, new lounge and member restaurant areas, as well as a new addition to accommodate large member and external events (capacity for 210).

LOCATION

Hamilton, Ontario

CLIENT

Hamilton Golf & Country Club

COMPLETED

2008

SIZE

48,000 ft²

SERVICES

Master Plan, Renovation & Addition

PHOTOGRAPHY

David Whittaker