This building was constructed in the 1970’s for a young family of skiers and underwent several additions and alterations over the years.

By 2019, the building needed upgrades and modernization. Because the building is on a condominium where the building is privately owned but the land is a condominium, the footprint could not be changed.

The original idea was to partially reconstruct and renovate the existing structure, but the team determined that a complete reconstruction from the foundation up was required. The design solution opened up the spaces and included larger windows and a different roof configuration to allow for more spacious sleeping areas. The basement was redesigned to house a ski storage/mudroom along with boot warmers and coat hooks to accommodate all of the ski equipment. A new games room and bedrooms were also added in the basement with walkouts. The main level included was reconfigured to house a well-defined dining area and great room.

LOCATION

Duntroon, Ontario

COMPLETED

2022

SIZE

3,200 ft²

SERVICES

Reconstruction

PHOTOGRAPHY

Scott Bowlby Studio