+VG provided design services related to the redevelopment of an existing site on Mabelle Avenue in Etobicoke.

The redevelopment involved a multi-unit tower with townhouse suites and two- and three-bedroom units, as well as a community grocery store and food co-op at grade. The project also included integration of two parallel underground parking structures.

The project involved a zoning By-law Amendment Application and development of a design proposal and project pro-forma to evaluate the potential land development options.

+VG was responsible for coordination of all consultant studies including Traffic Impact Study, Noise and Vibration Study, Site Hydrology Assessment, Servicing Capacity Study, Railway Corridor Impact Study and Wind Study, as well as Planning Rationale and Landscape Design.

LOCATION

Etobicoke, Ontario

COMPLETED

2018

SIZE

50 Storeys / 550 Apartment Units