This project, for the CEPEO (French School Board) in Ottawa, was successfully completed on schedule. The program involves an eight classroom addition creating an additional 184 pupil-places.

Classroom design was optimized and flexible in case of under utilized rooms. The addition incorporates rhythms of glass ranging in primary colours to add interest to the new classrooms and create a sense of playfulness.

Low maintenance, durable materials reinforce the sustainability of this highly efficient building, while fostering a connection to the natural surroundings. Construction proceeded with minimal impact on the school grounds and the environment.

Changes made to the scope of work were requested by the client to increase program space. +VG responded promptly and provided increased program designs during contract administration, as well as coordination with the General Contractors to ensure this work was implemented.

LOCATION

Clarence-Rockland, Ontario

CLIENT

Conseil des École Publiques de L’Est de L’Ontario (CEPEO)

COMPLETED

2018

SIZE

8,611 ft²

CAPACITY

560 FTS

SERVICES

Addition