Fred Nichols Campus Centre is the primary centre of operation for the Wilfrid Laurier University Students’ Union (WLUSU), and contains the offices, services, and business operations of the student-run organization.

The original design for the WLU Campus Centre draws on the International style of architecture. As specialists in renovation and additions to educational facilities, we worked with WLU to address deficiencies in the original 1960’s building.

This multi-year project, completed in 2012, expanded the existing facility to provide increased administration, restaurant, and bar facilities. The 2011 project provides an addition for expansion of the seating area serving the Terrace Food Court.

The expansion and renovation incorporates the following features:

  • Multi-purpose seating (tables/chairs, couches, counters) to enable students to dine and study
  • Additional space for the Union Market kiosk
  • Storage space
  • sustainable design, including a Green Roof
  • Student Administration space
  • Student club space
CLIENT

Wilfrid Laurier University

COMPLETED

2012

SIZE

60,000 ft² (Renovation)
500 ft² (Addition)

SERVICES

Renovation & Addition