This property encompasses a valley created by a natural watershed, resolving itself into a small lake surrounded by steep, wooded, sheltering hills.

The environmentally sensitive site demanded a design proposal confined to a pre-existing development footprint. The design team focused on a solution that would reinforce the compositional beauty of the site through the use of natural materials and simple geometric planes, and spaces in a highly transparent configuration.

In conjunction with a new two-storey vacation home on the site, the project also included the design of a small boathouse pavilion on the lake. The richness and warmth of the wood reinforces the connection to the site as a re-interpretation of the verdant natural setting outside.

COMPLETED

2010

SIZE

8,000 ft²

SERVICES

New Construction (House) & Renovation (Boat House)