The Town of New Tecumseth continues to expand, placing pressure on the existing Town offices.

In 2016, the Town purchased a surplus elementary school in the centre of Alliston to convert to a new civic centre. +VG was retained as the architect to undertake a Condition Assessment and Feasibility Study for an adaptive re-use of the existing school. The study found that the ideal solution was to retain a major part of the building, to accommodate municipal offices, council chambers and meeting rooms. The existing gymnasium has been repurposed to accommodate the Council Chamber with a glassy addition, to create an open, airy, public space or “Community Hub”.

LOCATION

Alliston, Ontario

CLIENT

Town of New Tecumseth

COMPLETED

2019

SIZE

44,350 ft²

SERVICES

Retrofit of Alliston Public School